ANTALYA AKEV ÜNİVERSİTESİ

ANTALYA AKEV ÜNİVERSİTESİ

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü'nün temel amacı yiyecek-içecek sektöründe ihtiyaç duyulan kuramsal ve uygulamalı bilgi ve becerilerle donanmış, ulusal ve uluslararası alanda rekabet edebilecek ve yiyecek-içecek sektörüne hizmet verecek uzman personeller yetiştirmektir. Bölümün bir diğer amacı ise Türk ve Dünya Mutfakları’nı tanıyan ve Türk Mutfağı’nın tanıtılmasına aracılık edecek kişiler yetişmektir. Ayrıca bu bölüm zengin Türk Mutfak kültürümüzün akademik bir ortamda araştırılarak korunmasına ve bu kültürün uluslararası alanda tanıtılmasına da katkı sağlayacaktır.

Bölüm Burs Öğrenci Sayısı Ücretler (+ % 8 KDV)
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Ücretli 6 40.000 TL
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Burslu 9
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü %50 Burslu 43